Rickard Carlsson © 2010 • rc@hostor.seanna@hostor.se

Nyheter

Vill köpa eller byta till oss Cannor för många frös i vinter för oss (miss i flytten)

Vi samlar på Canna

De ca:30 olika sorterna vi har varierar från ca 50 cm till 2,5 m höga, både från frö och knölar.

Under vintern förvarar vi dem i garaget, frostfritt och mörkt. Där får de vissna ner och torka upp lite i jorden, så de får bara ett litet tillskott på vatten ett par gånger under hela vintern från november till mars.

I mars-april tar vi ut dem i uterummet och planterar i ny jord och vattnar, när de tittar upp är det dags att vattna igen, men bara när de är torra annars ruttnar knölarna lätt.

Cannan är en värmeälskare och ska helst inte ställas ut förrän den kommit upp ordentligt och såklart att det inte ska vara risk för frost på nätterna heller. Den vill ha mycket sol för att blomma.

Sommartid kan den både klara torka och regnperioder bra, så det gör inget om den hinner torka mellan vattningarna. Vi brukar vattna ordentligt med vattenslangen när det behövs för det tycker vi är lättast eftersom vi har en hel del krukor att passa med vattning i hela trädgården.

Vi göder ganska rikligt med blåkorn för det fungerar bäst för oss och cannan verkar tycka att det är toppen.

Blommorna brukar komma från juli-augusti och den fortsätter tills vi tar in krukorna och de vissnar ner.

När det börjar bli risk för frost brukar vi ställa alla krukorna undet ett takutsprång längs uterummet för att skydda mot kyla och höstregn, något år har vi först ställt in alla cannorna i uterummet för att kunna njuta av blommorna lite extra, men det blir så fullt att vi själva knappt får plats så det blir oftast till att stuva undan dem i garaget direkt utifrån det finns ju fler växter som behöver plats i uterummet också!!